luni, iulie 03, 2023

Exemple de printări defectuoase 153

 

Imaginea nr. 1





















 

Imaginea nr. 2





















 Imaginea nr. 3






















Cele  trei imagini prezintă două printuri succesive cu o imprimantă cu cilindrul optic (film) uzat. Imaginea nr. 3 este imaginea nr. 1 explicitată.

 Paginile au fost printate ulterior, de aceea pe prima pagină se observă, datorită transparenței foii de hârtie, rândurile printate ulterior. Pentru a se evita confuziile am prezentat ambele fețe ale paginii recto, imaginea nr. 1 și, respectiv, verso, imaginea nr. 2.

 Uzura la cilindrul optic este localizată într-o singură zonă, pe un sector de cerc de câțiva centimetrii lungime, și, prin rotirea cilindrului optic în procesul tehnologic de printare, uzura apare pe pagină în patru puncte sub forma cocoașelor negre.

 Dacă cerințele operatorului care lucrează pe imprimantă, nu sunt prea riguroase, se poate continua printarea în această atare de uzură a cilindrului optic.

 Ca o paranteză, am însoțit un prieten, cu un an în urmă, să-și cumpere o mașină nouă, de la un mare distribuitor al unei mărci celebre și, în lume și la noi, și contractul de cumpărarea avea paginile printate la o imprimantă cu un cilindru optic așa de uzat în așa hal, încât ce am prezentat în postare, pare o pagină de prezentare pentru caracteristicile imprimantei. Deci se poate printa și așa.

REZOLVARE: înlocuirea cilindrului optic.








 
Google