sâmbătă, martie 02, 2019

Imprimanta, copiatorul etc nu se alimenteaza cu hartie (nu ia hartia din tava de alimentare, o prinde sau o blocheaza).

  Aceasta defectiune poate avea mai multe cauze dar principala cauza este, de regula, uzura componetei de cauciuc care imbraca rola de plastic. Aceasta rola poarta numele de PICK UP ROLLER (Hewlett-Packard etc) la echipamentele la care, in general, tavita de alimentate se afla in partea inferioara a echipamentului (dar nu este o regula). Imagini mai jos va ajuta sa va faceti o idee :














sau PAPER FEED ROLLER echipamentele la care tavita de alimentare cu hartie se afla in partea de sus, de plida CANON:

















 Aceasta rola poate avea diferite geometrii si marimi dupa cum se vede din imaginile de mai sus putand sa fie cilindrica, semicilindrica, in forma de cama etc.

 ACEASTA DEFECTIUNE SE REMEDIAZA:

1.    Prin demontarea ansamblui pick up roller sau paper feed roller de la pozitie si spalarea inelui de cauciuc cu apa si detergent;

2.    Stergerea inelui de cauciuc cu PLATENCLEAN solutie care se gaseste la toti furnizorii mari de consumabile pentru imprimante. Aceasta solutie revigoreaza propietatile cauciucului, care, se stie, ca odata cu trecerea timpului “imbatraneste” adica isi pierde elestacitatea. Dar aceasta solutie nu poate face minuni. Adica “trateaza dar nu vindeca”.


3.    Inlocuirea inelului de cauciuc cauciucul cu unul nou. Binenteles ca aceasta varianta este valabila atunci cand rola de plastic nu este deteliorata, sparta etc. Acest detaliu de cauciuc se gaseste separat sau fie intreg ansamblui la aceiasi furnizori de consumabile pentru imprimante si copiatoare. In imaginea de mai jos aveti un exemplu de model de pick up roller - Copiator RICOH Aficio





  Operatia de inlocuire a rolei este mai usoara (la unele tipuri de Lexmark cu toner se face fara demontarea imprimantei) sau mai complicata (necesitand demontarea imprimantei) in functie de tipul sau firma producatoare a echipamentului. Operatia nu costa mult, dar mai dificil-scumpa este atunci cand echipamentul este mai vechi sau mai putin intinlit pe piata. Asta inseamna ca trebuie comandata la furnizorii care la randul lor o aduc din strainatate, via Olanda si poate sa dureze doua luni sau mai mult.

 OBS. Tin minte odata ca o imprimanta CANON MP 210, parca, nu lua hartia din tava.  S-a rezovat defectiunea prin intoarcerea imprimantei cu susul in jos: avea o samanta de floarea soarelui care bloca pagina de hartia. Deci se mai poate intimpa si astfel de incidente.

 SUCCES !

 
Google