luni, septembrie 12, 2022

Exemple de printări defectuoase 49



Figura nr. 1





Figura nr. 2





Figura nr. 3






Figura nr. 4




Figura nr. 5





















Figura nr. 6






















  Figuri prezentate mai sus provin de la testele de printare cu un cartuș  MLT-D111L care  a fost reîncărcat cu toner compatibil și ținut într-o cutie, într-un birou, alături de alte cartușe, un timp mai îndelungat, poate ani.

  Figura nr. 1 prezintă primul testul de printare. Pe timpul de depozitare tonerul din cartuș s-a contaminat cu umezeala  mediului și rezultatul s-a materializat prin picăturile negre care acoperă centrul paginii. 

 Figura nr. 2 este un print pe o pagină goală pentru o mai bună evidențiere a punctelor negre.

 Figura nr. 3 prezintă testul de printare după circa 50-60 de pagini de printare în continuare.

 Figura nr. 4 prezintă același test de imprimantă după printarea a încă circa 70-80 de pagini după cele 50-60 printate anterior. Se observă că mărimea și densitatea punctelor se diminuează.

 Figurile nr. 5 și 6 prezintă printarea după alte tranșe de printare și se vede că mărimea și desitatea punctelor se diminuează  până aproape de dispariția lor, dar și consumarea tonerului din cartuș.

  Ca o concluzie la cele prezentate mai sus rezultă că păstrarea cartușelor cu toner un timp mai îndelungat afectează tonerul din cartușe mai mult sau mai puțin în funcție de condițiile de depozitare și mediul înconjurător. Deci odată cumpărat un cartuș cu toner și, mai  ales, cele reîncărcate care nu au întotdeuna un ambalaj, trebuie folosit ținând cont de data de expirare inscripționate pe ambalaj, când aceasta există.








 
Google