luni, martie 24, 2008

Cartuşe reîncărcate

Un cartuş modern, fie HP (21, 22, 66, 67, 339, 343 etc), Canon etc. reîncărcat nu mai este corelat de softul imprimantă cu nivelul de cerneală real de cerneală cu care a fost încărcat. Adică imprimanta îl vede gol sau becul de care indică nivelul de cerneală clipoceşte ca un nebun ca şi cînd cartuşul ar fi gol, însă imprimanta printeaza normal. Nu trebuie să vă sperie. Cartuşele moderne (smart cartridge) sînt prevăzute cu circuite sau chipuri pentru a asigura printarea unui număr finit de pagini impecabil, funcţie de cantitatea de cerneală cu care au fost încărcate. La golirea cartuşului circuitul se arde sau chipul se blochează şi la o reîncărcare ulterioră cartuşul este vazut de imprimantă ca gol, dar în funcţie de tipul şi modelul imprimantei, el poate printa. La cartuşele cu chip el se poate reseta sau înlocui. La cartuşele care au doar un circuit (de regulă HP-ul are astfel de cartuşe) cartuşul este văzut de softul imprimantei ca gol însă el printează normal. Există cîteva metode de "a păcăli" softul ca ele să fie văzute ca pline însă sînt metode laborioase şi precum "dacă o boală are mai multe leacuri, înseamnă că nici unul nu este bun în totalitate" eu nu le recomand. Se poate folosi foarte bine imprimanta şi cu cartuşele reîncărcate care sînt văzute goale, dar ele printează. Este mai greu la început, softul care indică nivelul de cerneală, chiar dacă nu este perfect riguros, oferă o idee despre cantitatea de cerneală din cartuş. Daca unele cartuşe se pretează să suporte nişte setări din butoanele de pe panoul de comandă al imprimantei pentru a fi văzute pline, mai merge, însă pentru alte metode nu prea sînt de acord. Dacă este nevoie să se schimbă chip-ul sau să se seteze, acest lucru ar trebui facut doar de persoane sau firme specializate în astfel de servicii. Costă ceva, este adevărat, dar vă scuteşte să surprize şi de alergătura pe forumuri sau le service-uri.

4 comentarii:

ciprian \m/ spunea...

Salut! Mi-am luat acum circa 2 sapt o imprimanta Canon multifunctionala(pixma mp210). Am avut o lucrare de atestat de printat, si dupa aprox 50 pagini(negru+cateva poze in pagina;fara bold sau font ingrosat) mi s-a aprins beculetzul pt culoare neagra(mentionez PG-37, PG-38 sunt tipurile de cartus ,cred ca cele originale din cate am citit pana acum). Am vazut ca acum se vinde imprimante doar cu sim ple, cartusuri "demo", dar nu ma gandeam la asa putine pagini. Oricum, m-am dus la magazin si am cumparat tus negru(20 RON 2 seringi de 20 ml fiecare ,cu manusi, cu dispozitiv pt cartus care sa-l mentina intr-o pozitie eficienta,cu seringi..etc; PG-50 PG-40, ink-mate cred k se numeste brand-ul:P); ok , am deschis cutia, am citit instructiunile,si am facut intocmai. Dupa ce am reintrodus cartusul, am facut testele de cleaning, si ciudat mi s-a aprins si beculetzul de la C(color). In fine am setat imprimanta exclusiv pe culoare "black", pana imi voi achizitiona tus color,dar beculetzele nu s-au stins. Am scos vreo 2 pagini la imprimanta si mi le-a patat putin, dar s-a rezolvat..cu cateva pagini scoase prin curatarea capului imprimantei. Am citit destul de mult pe net despre incarcarea cartusurilor, si am vzt aceeasi pbl cu beculetzele dupa refill...si acum vine intrebarea : cum pot face sa nu mai apara ca fiind goale? am vazut multe solutii pe net(cea cu cancel am incercat,dar fara folos).. iar cea cu programul si cu reset-ul total(folosit in service) n-am indraznit. Deci, daca stii vreo solutie eficienta, te rog sa-mi comunici! Mersi daca ai stat sa citesti tot textul! Sa ne auzim cu bine!

Anonim spunea...

ma poti ajuta te rog, cu ceva legat de o imprimanta ip1600? am reincarcat cartusele si si nu mi merge: imi zice 'an ink carttrige is not installed properly' . am reinstalat dar nu mere. ma poti ajuta? ppe forum nu gasesc ceva sa ma ajute. mersi.

carmelisa spunea...

Am o imprimanta HP PSC 2355 careia abia i-am reincarcat cartusul negru. La printare, am constatat ca nu se imprima nimic. Pagina alb-negru iese goala. Doar cuvintele scrise color se printeaza. Am reincercat de mai multe ori. Ce as putea sa-i fac sa printeze cu negru?
Astept raspunsul dumneavoastra.

florentin spunea...

@ camelisa - urmăreşte postul deoarece şi alţi cititori ai blogului se confruntă cu această problemă.
Numai bine.

 
Google