sâmbătă, august 12, 2023

Exemple de printări defectuoase 175 bis

 

Imaginea nr. 1






















Imaginea nr. 2





















  Paginile au fost printate pe verso ulterior.

  Ca și în postarea precedentă se prezintă o imprimantă având cartușele color (roșu și albastru) uzate și cu scăpări de toner Imaginea nr. 1.

 

Imaginea nr. 2 prezintă aceiași imagine dar după ce s-au înlocuit toate cartușele color cu unele noi compatibile.






















vineri, august 11, 2023

Exemple de printări defectuoase 175

 

Imaginea nr. 1





















Imaginea nr. 2






Imaginea nr. 3





















Imaginea nr. 4





















 Paginile au fost printate ulterior pe verso.


 Imaginile sunt imprimate cu un echipament la care cartușele cu toner pentru culorile roșu și albastru sun defecte, în sensul că pierd toner. Cartușele și-au pierdut etanșarea datorită uzurii, la capetele cilindrilor optici și apar scăpări de toner care  este depus pe pagină aleatoriu sub forma picăturilor de culorile respective.

 Tonerul pentru culoarea galbenă s-a terminat și el și nuanța de galben apare foarte slab (Imagine nr. 4). Nu se menționează tipul de cartușe folosit dar defecțiunea prezintă aceleași simptome pentru orice tip de imprimantă cu toner color.

REZOLVARE: înlocuirea cartușelor cu probleme, practic, tot setul de cartușe color.











marți, august 08, 2023

Exemple de printări defectuoase 174

 

Imaginea nr. 1





















Imaginea nr. 2







































 Paginile au fost printate ulterior  pe verso.

 Imaginea nr. 1 reprezintă un print realizat cu o imprimantă având un cartuș CANON C728, compatibil nou. După ce s-a consumat tonerul din cartuș, cartușul a fost reîncărcat cu toner compatibil și la proba de printare a rezultat  Imaginea nr. 1.
 Deoarece calitatea imprimării nu a satisfăcut cerințele clientului s-a înlocuit cilindrul optic și lamela de ștergere ale cartușului cu unele noi, compatibile.  Cu această ocazie s-a înlocuit și tonerul cu unul compatibil de o calitate mai bună și a rezultat Imaginea nr. 2.




















































luni, august 07, 2023

Exemple de printări defectuoase 173

 





















  Pagina a fost printată ulterior pe verso.

  Imaginea reprezintă o imprimare cu un echipament SAMSUNG Xpress M2022.

  În partea centrală și, puțin în dreapta, pagina este "murdară". Acest fapt se observă mai ales în zonele albe de la începutul și sfârșitul paginii. "Murdărirea" pagini se datorează tonerului rezidual în exces care a fost transferat pe pagină după ce a ocupat spațiul destinat acestuia din cartuș. Cantitatea  de toner rezidual  este mică, deocamdată, deoarece abia se observă pe pagină. Dacă se continuă în aceste condiții "scamele" se vor mării, vor devenii și mai pregnante, mai dese mai închise la nuanță.  Am prezentat în postările anterioare exemple cu excesul mare de toner rezidual transferat pe pagină.

REZOLVARE: golirea rezidualului.















vineri, august 04, 2023

Exemple de printări defectuoase 172

 

Imaginea nr. 1





















Imaginea nr. 2






















 Paginile au fost printate ulterior pe verso.

 Imaginile nr. 1 prezintă un test de imprimantă cu un cartuș la care tonerul rezidual a ajuns în esces și a fost transferat pe pagină. Dungile mai albe din stânga paginii se datoresc uzurii cilindrului optic. 

 În rest toată pagina este acoperită cu un fond gri închis cu zone verticale mai închise sau mai deschise în funcție de uzura cilindrului optic. Imaginea nr. 2 prezintă același test la imprimantă după ce s-a înlocuit cartușul cu unul nou compatibil.

 

REZOLVARE: înlocuirea în întregime a cartușului.




































 
Google