25 iunie 2009

Caruşele C 350 XL

G. Lucian îmi scrie :


"Am citit postarea din 07 iunie referitoare la cartusul imprimantei hp c5280. Am aceeasi problema cu cartusul negru: mesaj de eroare " Print cartidges. Refer to printer documentation". Imprimanta e noua, in garantie. Este al doilea cartus cu care imi face asa. Primul, cel original de la cumparare e demo, trage 20-30 pagini. S-a terminat, am cumparat un xl original cu care am tras ceva dupa care am primit mesajul de eroare cartusul avand totusi o amprenta foarte buna. Crezand ca e defect, am cumparat tot un xl original, am tras in jur de 30 pagini cu el si am din nou eroare. Care sa fie problema? Cum pot verifica daca cartusul e ars si de ce le arde? Daca arde cartusele nu are rost sa o trimit la garantie pt. ca raspunsul o sa fie "ia-ti alt cartus"...
Astept un raspuns pe mail sau pe blog-ul dvs.
Multumesc. "

RĂSPUNS :

Dacă amprenta lăsată de cartuş este bună sau, în general lasă o urmă de cerneală pe hîrtie, dar la comnda de printare nu lasă nici o pată pe hîrtie şi se aprinde, dar poate să nu se aprindă, ledul de alarmă este cel mai clar simptom că s-au ars circuitele cartuşului. Deci el trebuie înlocuit.
Despre cauzele care provoacă arderea cartuşelor aici se pot face mai multe comentarii. În primul rînd cartuşele se pot asimila cu nişte componente electronice. La circuitele electronice sau electrice moderne nu se produce uzură. Acest lucru se traduce prin faptul că un circuit sau un component electric sau electronic merge sau nu merge. "Căderea" lor se produce instantaneu. Un bec de iluminat se arde brusc la aprindere sau stingere - cred că fiecare din noi s-a confruntat deseori cu această problemă.
Revenind la imprimanta noastră e greu de precizat cauză. Probabil un defect de fabricaţie, un viciu ascuns, care face să se supratensioneze curentul la pornirea, oprirea sau comanda de printare şi să provoace arderea cartuşelor. Am întînlit cazuri în care se ardeau cartuşele la imprimante nou-nouţe abia aduse de la magazin. În mod normal garanţia se dă la orice produs tocmai pentru a se putea rezolva viciile ascunse de fabricaţie care nu se pot depista la efectuarea controlului uzual de calitate.
Altă cauză ar mai fi contactele murdare din imprimantă. Adică acele contacte care fac legătura cu contactele de pe cartuş. Contactele murdare cu cerneala sau condens pot provaca scurtcircuituri locale care să producă arderea cartuşului. Nu strică să curăţaţi acele contacte cu imprimanta scoasă din priză şi cu hîrtie igienică sau o cîrpă curată înmuiată în alcool medicinal. Imprimanta este nouă şi după părerea mea nu ar trebui să fie murdari contacţii, dar preventiv puteţi să faceţi această operaţie.
Păstraţi cartuşele şi încercaţi să le probaţi, dacă aveţi posibilitatea, la o altă imprimantă care foloseşte aceleaşi tipuri de cartuşe. Eventul să mi le trimiteţi mie să le încerc la unul din clienţii mei care are o imprimntă care foloseşte astfel de cartuşe.
Cartuşele C350 normale sau XL nu mi-au făcut impresia prea bună, din punct de vedere al fiabilităţii, dar eu cred că tot imprimanta este de vină. Încercaţi să vorbiţi cu vînzătorul de la care aţi achiziţionat-o să v-o schimbe dacă tot este în garanţie că ce nu se poate în Românica noastră ...


Achiziţionez cartuşe goale de imprimante şi copiatoare care nu au mai fost reîncărcate.

 
Google