luni, aprilie 20, 2009

Defecte întînlite la impriamnte - șurub prins și fixing film rupt ( 1)




  Unele din cele mai frecvente defecţiuni care se întînlesc în procesul de exploatare al imprimantelor sînt produse de pătrunderea unor corpuri străine în mecanismul echipamentelor.
   Pătrunderea acestor corpuri se produce, în marea majoritate a cazurilor, din exploatarea defectuoasă a imprimantelor. Plasarea echipamentelor pe podea sau în locuri în care obiecte de birou (ex. agrafe, pixuri, pungi sau fragmente de plastic etc) pot cădea pe tavile de alimentare cu hîrtie şi astfel sînt antrenate în interior imprimantelor unde daunele produse pot fi devastatoare, în unele cazuri remedierea lor costînd sume importante de bani care nu mai justifică repararea echipamentului şi se preferă înlocuirea lui cu unul nou.
În fotografiile prezentate în acest post se referă la pătrunderea unui şurubel între rolele de tasport hîrtia (fig 1 şi 2) 

Fig. 1




Fig. 2




care a dus la blocarea imprimantei. Imprimanta era cu cerneală şi nu a dus, din fericire la avarierea imprimantei. Defecţiunea s-a remediat prin îndepărtarea şurubelului.
 
  În al doilea caz, mai grav, o pungă sau un fragment de pungă de plastic a ajuns la o imprimantă cu laser, pe cuptorul acesteia, s-a topit din cauza temperaturii şi coala de hîrtie care a trecut peste plasticul semitopit s-a lipit de ea şi ablocat imprimanta ( fig. 3, 4 şi 5).


Fig. 3



Fig. 4


Fig. 5




 Remedierea s-a realizat prin îndepărtarea fixing filmului, o peliculă din material rezistent la temperatură, care acoperă cuptorul şi peste care trece foaia de hîrtie cu toner, tonerul fiind topit şi aderă astfel definit pe hîrtie.




 
Google