joi, noiembrie 13, 2008

HP F 2180 All In One - Probleme cu cartuşele

Un alt e-mail de la un cititor scrie :

"...Am un multifunctional HP F2180 si am primit cand am cumparat-o doua cartuse negru si color. Dupa utilizare lor completa le-am incarcat acasa, am cumparat tus. numai ca la color nu mai imi printeaza(deloc sau numai cu rosu), inainte am avut un CANNON care avea un reset in soft dupa ce reincarcam cartusu. HP vad ca nu are aceasta optiune si banuiesc ca din cauza asta nu mai imi printeaza color, imi vede cartusele goale! Daca m-ati putea ajuta cu o sugestie sau chiar solutie v-as ramane recunoascator!>Va multumesc!"

Pentru multifuncţionala HP F 2180 All in One, detaliile le aveţi aici, iar despre cartuşele folosite detaliile aici.


RĂSPUNS :


Cartuşele de cernela de la HP după reîncărcare nu mai sînt "văzute pline" de imprimanta, adică softul care indică nivelul de cerneală din cartuş îl vede gol, însă cartuşul printează normal. Acesta este singurul inconvenient la cartuşele reîncărcate de la HP. Nu există un soft de resetare, ca la CANON de exemplu.
În cazul caruşului color, dacă el nu printează decît roşu, înseamnă ca celelante două culori sînt înfundate, fie arse. Se face următoarea operaţie : se pune cartuşul color cu duzele pe o hîrtie igienică sau şerveţel. Dacă apar pe hîrtie cele trei dunguliţe colorate, paralele ( magenta, yelow şi cyan, nu neapărat în această ordine) aliniate şi distincte una lîngă alta şi în imprimantă cartuşul nu scrie o culoare sau două sau nici o culoare înseamnă că cartuşul respectiv este ars şi nu se mai poate folosi. Dacă nu lasă pe hîrtia igienică decît amprenta de la o culoare sau două, înseamnă că culoarea care lipseşte are duzele înfundate. Pentru desfundarea lor se încercă să se ţine cartuşul cu duze în apă caldă sau în soluţie de desfundat duzele, soluţie care, de regulă, se găsesc la centrele specializate, serioase, care vînd şi cernela de refill. Exclus să se folosească pentru desfundarea duzelor alcoolul de orice fel.
La fel se procedează şi pentru cartuşul black dacă vrem să vedem dacă este ars sau înfundat.

În speranţa că sfaturile mele v-au fost de ajutor vă mulţumesc pentru atenţia acordată şi vă mai aştept pe blogul meu.




Achiziţionez cartuşe goale de imprimante şi copiatoare care nu au mai fost reîncărcate.



















.

 
Google