luni, martie 10, 2008

La achiziţionarea unei imprimante ( 1 )

Nu te grăbi ! Dorinţa omenească de a achiziţiona un lucru nou te face de multe ori să te grăbeşti către primul magazin sau supermarket din apropiere şi să achiziţionezi echipamentul pe care îl doreşti de multă vreme. Dar nu arareori, această grabă îţi poate aduce dezamăgiri. Încearcă să ţi cont de cîteva sfaturi:

1) Achiziţionează echipamentul din magazinele specializate. Evită supermarketurile sau magazinele unde se vînd şi obiecte electrocasnice (chiar dacă se întîmplă ca aici preţurile să fie cîteodată mai mici). Poţi să ai surpriza ca personalul angajat să nu fie familiarizat cu astfel de echipamente şi să nu îţi poată da informaţiile necesare despre caracteristicile tehnice, performanţele sau deficienţele potenţiale ale imprimantei.

2) Orientează-te spre mărci cît mai uzuale (HP, Canon, Lexmark etc) cu o rată mare de penetrare pe piaţă şi nu neapărat ultimul răcnet. Nu întotdeuna tipurile sau modelele recente au asigurate şi consumabile şi se pot găsi mai greu piese de schimb chiar dacă sînt în garanţie.

3) Fiecare imprimană este livrată cu un cartuş de probă, pentru verificarea funcţionarii, cartuş care are o cantitate redusă de toner sau cerneală şi nu funcţionează decît cîteva pagini. Deci asigură-te din timp cu un cartuş sau cartuşe normale.

4) Interesează-te unde este asigurat serviciul şi de către cine. O imprimantă în garanţie, dacă este un tip foarte nou, în cazul unei defecţiuni, dacă furnizorul nu o are pe stoc, înlocuirea ei poate dura şi săptămîni. Deci timp în care blestemi şi umpli lumea cu felicitări de mamă.

5) Chiar dacă imprimanta este nou-nouţă, pe timpul transportului de la furnizor la domiciliu sau la firmă, încearcă să o transporţi în poziţia ei de lucru.

Deocamdată atît. Dacă nu poţi să ţi cont de ele mîngîie-te cu gîndul că "partea bună a sfaturilor este că nu trebuiesc urmate întotdeuna".








 
Google